Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

γρυλλος αυτοκινητου καροτσι

Πιο αναλυτικά, από 1ης Ιανουαρίου του 2018, οι καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιούν πλαστική σακούλα θα πρέπει να την πληρώνουν έως 0,08 ευρώ. Ωστόσο, η κίνηση αυτή, που βασικό στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος, δεν αποτελεί νέο δεδομένο για τους Έλληνες καταναλωτές αφού μια μεγάλη αλυσίδα τροφίμων εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη πολιτική στην χώρα μας.


Ο λόγος για τη Lidl Hellas η οποία χρεώνει την πλαστική σακούλα στα καταστήματά της από την πρώτη μέρα λειτουργίας της στην Ελλάδα με στόχο τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας.


«Πρωταθλήτρια» στην χρήση πλαστικής σακούλας η Ελλάδα


Η ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων στην χώρα μας είναι επιτακτική αν λάβει κανείς υπόψιν τα δεδομένα αναφορικά με την χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κυρία Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Hellas, «το 2015 αντιστοιχούσαν στην Ελλάδα 363 πλαστικές σακούλες ανά άτομο, δηλαδή σχεδόν διπλάσιες από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο. Για την ακρίβεια, αυτό σημαίνει περίπου 33.000 τόνους ετήσιας κατανάλωσης πλαστικής σακούλας.


γρυλλος αυτοκινητου καροτσι

Το θέμα χρήσης της πλαστικής σακούλας επανέρχεται, λοιπόν, σήμερα με τρόπο επιτακτικό» σημειώνει η κα Αδαμίδου για να προσθέσει ότι «η Lidl Hellas λαμβάνει θέση στην πράξη, σε ένα ζήτημα καίριο που μας αφορά όλους».


κοιτασματολογια αγγλικα

ογα β δοση οικογενειακων επιδοματων

Στόχος η μείωση της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας


Εν αναμονή, λοιπόν, των προωθούμενων αλλαγών - που θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις - η κυρία Αδαμίδου μίλησε στο CNN Greece για την πολιτική της εταιρείας της και τα νέα δεδομένα που αναμένεται να ισχύσουν, τονίζοντας πως η θέση της Lidl «παραμένει ίδια εδώ και χρόνια κι όχι μόνο σήμερα που βρίσκεται στην επικαιρότητα».


Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο αφού ένας από τους βασικούς πυλώνες Εταιρικής Υπευθυνότητας στη Lidl είναι το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία εφαρμόζει φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες και τεχνολογίες για την περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία της.


«Στο ελληνικό λιανεμπόριο η Lidl Hellas ήταν και παραμένει η μόνη αλυσίδα τροφίμων που χρεώνει τις σακούλες στα καταστήματά της», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Αδαμίδου, προσθέτοντας πως «η χρέωση αυτή δεν αποτελεί ένα αυθαίρετο γεγονός, αλλά μέρος μιας μακροχρόνιας πολιτικής και στρατηγικής της εταιρείας, η οποία στοχεύει στη μείωση της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας».


Άλλωστε, σύμφωνα με την Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Hellas, η χρήση της πλαστικής σακούλας δεν αποτελεί μόνο ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά παράλληλα συνιστά απειλή για την πανίδα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


1


Η αλήθεια είναι ότι σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές και η θάλασσα δεν αποτελεί μόνο τουριστικό πόλο έλξης αλλά και πηγή διαβίωσης για σημαντικό μέρος του νησιωτικού κι όχι μόνο πληθυσμού, η ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων κρίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Αρκεί απλά να αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον 269.000 τόνοι - δηλαδή πέντε τρισεκατομμύρια πλαστικά - κολυμπούν στον παγκόσμιο ωκεανό, ενώ 8 εκατομμύρια νέοι τόνοι εισέρχονται ετησίως. Η διάσπασή τους σε πολύ μικρότερα κομμάτια, τα μικροπλαστικά, καθιστά την απομάκρυνσή τους από το θαλάσσιο περιβάλλον, σχεδόν αδύνατη και απαιτούνται 450 χρόνια για την πλήρη αποσύνθεσή τους.


2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου